Hur tar man bilder i motljus? – så får du grymma foton

495
views

Hur tar man snygga bilder i solsken. Svaret kan vara att man tar dem i motljus. Det finns massa smarta sätt att ta sina bilder i vilket ljus som helst. Det gäller bara att veta vad man skall göra i varje situation. Här listar vi några svar på de vanligaste frågorna kring hur man tar bättre mobilbilder i olika ljusförhållanden.

Så här får du fina bilder i motljus

Det går att ta riktigt fina bilder i motljus. Detta är något proffsen använder hela tiden för att få fram olika stil på bilden. Men hur gör man för att ta en bra bild i motljus? Det kan vara lite lurigt faktiskt. Men när du läst de här punkterna så kan du mer än de flesta hur du skall göra för att lyckas.

Men varför blir mina bilder så dåliga med mobilen?

Detta är en mycket vanlig fråga som har flera svar. Här kommer vi gå igenom allt som kan göra att dina bilder ser lite vissna ut när du tagit dem. vilka är de vanligaste orsakerna till ett dåligt foto. Och dessutom, vad är ett dåligt foto? Finns det ens något man kan kalla för en dålig bild? Detta svarar vi på här.

Varför blir mina mobilfoton mörka?

Detta är ett lika vanligt problem. trots att du tar bilden i motljus så blir den mörk. Hur kan det komma sig? Detta kan bero på flera saker som alla egentligen är lätta att rätta till. Här är en lista på de saker du kan göra för att få din bild rätt exponerad.

Varför blir mina bilder för ljusa?

För ljusa bilder är aldrig trevligt. Detta komma till rätta med om man vet vad det beror på. Här berättar vi om hur du enkelt fixar för ljusa bilder när du tar mobilbilder. och hur du kan få dem att se normala ut.

Hur ställer man in ljuset på mobilkameran?

På alla mobilkameror i smartphones idag går det att sälla in exponeringen på bilden. Men detta är något de flesta inte känner till hur man gör eller inte orkar fixa med när det är dags att ta bilden. Så här ställer du in din kamera när du skall plåta med iPhone exempelvis. Detta är de reglage du har att välja på när du använder den inbyggda kameran. Med tillvals appar så finns det ännu fler möjligheter att ställa in saker när tu fotograferar.  Här listar vi de bästa apparna för dig som vill ta bättre bilder med mobilen.

Hur tar man bilder i mörker?

Det är lustigt hur ofta man hamnar i en situation där allt är mörkt men man vill ändå ta en bild. Det finns ett uttryck som är ”Fotografi är ljus”. Det man menar är att det enda som syns i en bild är just ljus. Alltså är mörker ett dåligt motiv. Vad kan man göra för att få en bra bild med mobilen när det är mörkt. Vilka lampor skall man ha när man fotograferar. Finns det nån lampa man kan sätta på mobilen? Ja det finns flera bra alternativ. Här är en lista med de bästa vi hittat hittills…

Låter detta bra? Denna artikel håller på att skrivas just nu. Vill du ha den så fort den är klar så sätt upp dig på vårt tips-mail-lista så hör vi av oss så fort vi skrivit klart. Håll ut! Vi ses!

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here